Labello cares
Labello cares

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές περιβαλλοντικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα. Για τον λόγο αυτό στα πλαίσια της Beiersdorf, της μητρικής μας εταιρείας, το Liposan έχει θέσει ορισμένους σημαντικούς στόχους για την προστασία του περιβάλλοντος, λαμβάνοντας υπόψη πρόσφατα πορίσματα της περιβαλλοντικής επιστήμης. Οι στόχοι αυτοί δεν περιορίζονται μόνο στη σημαντική μείωση των εκπομπών CO2e στις εγκαταστάσεις παραγωγής μας, αλλά επεκτείνονται και στις έμμεσες εκπομπές, που σχετίζονται με τη συνολική αλυσίδα παραγωγής μας, όπως αυτές που σχετίζονται με τα συστατικά και τα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιούμε για τα προϊόντα Liposan.

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.beiersdorf.com/sustainability/environment/climate-caring-futureΤι είναι το CO2e; Το ισοδύναμο διοξειδίου του άνθρακα ή CO2e είναι μια βασική μονάδα μέτρησης του αποτυπώματος άνθρακα. Η λογική είναι να εκφράζεται ο αντίκτυπος κάθε διαφορετικού Αερίου του Θερμοκηπίου (όπως το μεθάνιο, το υποξείδιο του αζώτου κτλ.) ως προς την ποσότητα CO2e, που θα δημιουργούσε η ίδια ποσότητα στην περίπτωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Το CO2e χρησιμοποιείται για τη μέτρηση και την αναφορά των εκπομπών. 

ΠΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ TO LIPOSAN ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΧΕΙΛΙΩΝ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;

Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη προϊόντων περιποίησης χειλιών που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον είναι να κατανοήσουμε ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες εκπομπών CO2e. Έχοντας ως βασικό μας γνώμονα αυτό, καθορίζουμε τα μέτρα για τη μείωση του αποτυπώματος CO2e στα προϊόντα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των προσπαθειών μας αποτελεί η μείωση της χρήσης παρθένου πλαστικού ορυκτής προέλευσης στις συσκευασίες μας και η χρήση φυσικών και ανανεώσιμων συστατικών στη σύνθεση των προϊόντων μας. 

 

Τι είναι τα παρθένα πλαστικά ορυκτής προέλευσης; Γιατί θα πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωσή τους; Τα παρθένα πλαστικά ορυκτής προέλευσης είναι πολυμερή υλικά, που παράγονται από πετροχημικές πρώτες ύλες, όπως το φυσικό αέριο ή το αργό πετρέλαιο, τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ή υποστεί ποτέ επεξεργασία στο παρελθόν. Η διαδικασία εξόρυξης και μεταφοράς αυτών των καυσίμων και στη συνέχεια η κατασκευή παρθένων πλαστικών ειδών, δημιουργεί δισεκατομμύρια τόνους εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου και όταν δεν γίνεται σωστή διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων, αυτά μολύνουν το περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο πλαστικό, δίνουμε σε αυτό το πολύτιμο υλικό μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και φροντίζουμε να το αξιοποιοπούμε συνεχώς, αγωνιζόμενοι για μια κυκλική οικονομία.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ: 100% κλιματικά ουδετεροποιημένα προϊόντα

Μειώνουμε σημαντικά τις εκπομπές CO2e των προϊόντων μας όσον αφορά στη σύνθεσή τους, τις συσκευασίες και κάθε διαδικασία της εφοδιαστικής μας αλυσίδας. 'Ομως, αναπόφευκτα, πάντα θα εμπλέκονται και ορισμένες εκπομπές αερίων σε κάποιο στάδιο δημιουργίας, επομένως θα πρέπει να κινηθούμε πιο δραστικά, επανορθώνοντας για αυτό: εκτός από τη μείωση του αποτυπώματος CO2e, το Liposan εξισορροπεί τις υπόλοιπες εκπομπές αερίων για τη δημιουργία των αγαπημένων σας προϊόντων, μέσω πιστοποιημένων projects για το περιβάλλον, καθιστώντας τα προϊόντα αυτά 100% κλιματικά ουδετεροποιημένα.


Γιατί "κλιματικά ουδετεροποιημένα" και όχι "κλιματικά ουδέτερα"; Θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, μιλώντας με πλήρη διαφάνεια ως προς τις διαδικασίες μας γι' αυτό και συνειδητά δεν χρησιμοποιούμε τον όρο "κλιματικά ουδέτερα". Αντί για αυτό χρησιμοποιούμε τον όρο "κλιματικά ουδετεροποιημένα", έτσι ώστε να αποφύγουμε τις ασάφειες, να μην θεωρήσετε εσφαλμένα ότι τα προϊόντα μας είναι εντελώς απαλλαγμένα από οποιαδήποτε εκπομπή αερίων.

PROJECTS ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Όσον αφορά τα πιστοποιημένα projects που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, επενδύουμε μόνο σε όσα υποστηρίζουν τη φυσική απορρόφηση του CO2, όπως μέσω της αναδάσωσης. Για να διασφαλίσουμε ότι ο θετικός μας αντίκτυπος είναι ουσιαστικός, μετρήσιμος και με διάρκεια συνεργαζόμαστε με ειδικές οργανώσεις και λαμβάνουμε πιστοποιήσεις από τρίτα ανεξάρτητα μέρη, που ακολουθούν πιστά τα διεθνή πρότυπα, όπως το Πιστοποιημένο Πρότυπο Άνθρακα (VCS) και το Χρυσό Πρότυπο (Gold Standard).

ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΝΥΑ

Ο άνθρακας δεν αποθηκεύεται μόνο στα δάση σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και σε υγιή εδάφη, τα οποία απορροφούν νερό και αποτελούν τη βάση για την ακμάζουσα βλάστηση και το οικοσύστημα για αμέτρητα είδη. Ωστόσο, αυτή η φυσική ισορροπία διαταράσσεται όταν η γη χρησιμοποιείται συνεχώς και απεριόριστα για τη βόσκηση των ζώων. Εδώ ξεκινά το project μας για το περιβάλλον σε έκταση 2 εκατομμυρίων εκταρίων στη Βόρεια Κένυα. Καθιερώνοντας πιο βιώσιμες, εναλλασσόμενες πρακτικές βόσκησης, το έδαφος έχει χρόνο να ανακάμψει, έτσι ώστε να παραμένει υγιές. Μια μικρή αλλαγή με σημαντικές επιπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών: Όταν αποθηκεύεται περισσότερος άνθρακας στο έδαφος, μπορεί και η γη να αποθηκεύσει περισσότερο νερό σε περιόδους ξηρασίας, κάτι που με τη σειρά του θα βοηθήσει τις τοπικές κοινότητες να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την ξηρασία.

Από την πλευρά της βιοποικιλότητας, η βελτίωση των χορτολιβαδικών εκτάσεων και η καλύτερη ποιότητα βόσκησης θα οδηγήσουν και σε υγιέστερα ζώα και οικοσυστήματα, καθώς και σε ένα πιο υγιές φυσικό περιβάλλον για την τοπική άγρια ζωή, η οποία περιλαμβάνει τέσσερα ενδημικά είδη που απειλούνται με εξαφάνιση – τον Ανατολικό μαύρο ρινόκερο, την αυτοκρατορική ζέβρα, τη Δικτυωτή καμηλοπάρδαλη και την αντιλόπη Beisa.

Όσον αφορά τα μέσα διαβίωσης για τις τοπικές κοινότητες, η χρηματοδότηση αυτού του project θα συμβάλλει στη διαφοροποίηση του κοινοτικού εισοδήματος, στην απασχόληση προσωπικού, την αγορά προμηθειών και την υποστήριξη συγκεκριμένων αναγκών των εγκαταστάσεων προστασίας στα οποία υλοποιείται – συμπεριλαμβανομένου του καθαρού νερού, της εκπαίδευσης και των έργων υποδομής, όπως σχολικοί κοιτώνες, στέγαση εκπαιδευτικών, υποδομή ύδρευσης, αλλά και κατασκευή και συντήρηση εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης.

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.firstclimate.com/?lang=en

ΒΙΩΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

 

Το λιγότερο είναι περισσότερο

Όλοι εμείς στην ομάδα του Liposan νοιαζόμαστε ουσιαστικά για τα χείλη σας και το περιβάλλον. Γι' αυτό και αναπτύξαμε μια συσκευασία από ανακυκλωμένο χαρτί, που δεν περιέχει πλέον πλαστικά τμήματα.


Επιπλέον, χρησιμοποιούμε μόνο συσκευασίες στικ από πολυπροπυλένιο για να εξασφαλίσουμε την πλήρη ανακύκλωσή τους.* Αλλά οι στόχοι και η αποστολή μας δεν σταματούν εδώ. Επενδύσαμε και σε πιο σύγχρονα και καλύτερης ενεργειακής απόδοσης, μηχανήματα συσκευασίας, έτσι ώστε να μειώσουμε το αποτύπωμά CO2e, καθώς και την κατανάλωση ενέργειας στη διαδικασία παραγωγής μας.*Ανάλογα με τις υποδομές της εκάστοτε χώρας όσον αφορά στη συλλογή απορριμμάτων και στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσής της.

ΣΥΝΘΕΣΗ & ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

Με περισσότερα από 110 χρόνια τεχνογνωσίας το Liposan όλα αυτά τα χρόνια έχει αναπτύξει πιο βιώσιμες και πιο αγνές εναλλακτικές στη σύνθεσή των προϊόντων του με συστατικά έως και 100% φυσικής προέλευσης. Για παράδειγμα, το ηλιέλαιο, το καστορέλαιο, το βούτυρο καριτέ, οι βιταμίνες και το κερί ηλίανθου είναι μερικά από τα φυσικά συστατικά ή συστατικά φυσικής προέλευσης, που υπάρχουν στα προϊόντα μας, προσεκτικά επιλεγμένα για την εντατική περιποίηση των χειλιών σας.

Επιπλέον, προσφέρουμε και μια μεγάλη ποικιλία από vegan προϊόντα, χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης, όπως το κερί μέλισσας. Η σύνθεση των προϊόντων μας δεν περιέχει ορυκτέλαια και είναι δερματολογικά ελεγμένη.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ»;

Τα συστατικά φυσικής προέλευσης προέρχονται από υλικά από τη φύση, όπως φυτά ή ορυκτά. Κάποια από αυτά είναι αρκετά γνωστά, όπως η αλόη βέρα. Κάποια άλλα μπορεί να σας εκπλήξουν, όπως η βενζυλική αλκοόλη, ένα φυσικό συντηρητικό που παράγεται από διάφορα φυτά. Δεδομένου ότι τα υλικά της φύσης υποβάλλονται σε περαιτέρω επεξεργασία, μιλάμε για συστατικά «φυσικής προέλευσης» αντί για φυσικά συστατικά. Αυτά τα συστατικά διατηρούν περισσότερο από το μισό της μοριακής τους δομής ή της φυσικής τους κατάστασης μετά την επεξεργασία. Με την πάροδο του χρόνου έχουμε μεταβεί από τα ορυκτέλαια σε πιο φυσικά και ανανεώσιμα συστατικά στη σύνθεση των προϊόντων μας. Ταυτόχρονα, αξιολογούμε προσεκτικά την απόδοσή τους, καθώς και τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις.

GLOBAL SHEA ALLIANCE

Χρησιμοποιούμε μόνο βούτυρο καριτέ βιώσιμης παραγωγής  και η μητρική μας εταιρεία, η Beiersdorf, είναι μέλος της Global Shea Alliance. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουμε τη βελτίωση του βιοπορισμού των Αφρικανών γυναικών σε αγροτικές περιοχές, καθώς και των κοινοτήτων τους. Η Global Shea Alliance είναι μια μη κερδοσκοπική βιομηχανική ένωση με 663 μέλη από 38 χώρες, συμπεριλαμβανομένων ομάδων γυναικών, εμπορικών σημάτων και εμπόρων λιανικής, προμηθευτών και ΜΚΟ. Μέσω της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η GSA προωθεί τη βιωσιμότητα του κλάδου, τις πρακτικές και τα πρότυπα ποιότητας και τη ζήτηση για βούτυρο καριτέ σε τρόφιμα και καλλυντικά.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.beiersdorf.com/sustainability/environment/sustainable-land-use/shea-butter

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΖΩΑ

Στην ομάδα του Liposan πιστεύουμε ότι η φροντίδα για τον πλανήτη μας περιλαμβάνει τον σεβασμό και τη φροντίδα απέναντι στα ζώα με τα οποία τον μοιραζόμαστε. Ξεκινήσαμε να αναζητούμε εναλλακτικές μεθόδους αποφεύγοντας τις δοκιμές σε ζώα ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του '80 και η πρώτη επίσημη εναλλακτική μέθοδος καθιερώθηκε το 1992. Από το 2004, οι δοκιμές σε ζώα για καλλυντικά προϊόντα έχουν απαγορευτεί πλήρως στην ΕΕ.

Τα προϊόντα μας δεν δοκιμάζονται σε ζώα. Στo Liposan δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στην κατάργηση των δοκιμών σε ζώα παγκοσμίως, επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν είναι απαραίτητες για να αποδειχθεί η συμβατότητα με την επιδερμίδα και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας για την περιποίηση των χειλιών. Συμμετέχουμε ενεργά στη δημιουργία ενός ερευνητικού πλαισίου με μηδενικές δοκιμές σε ζώα και θα συνεχίσουμε να προωθούμε την έρευνά μας σε αυτόν τον τομέα, προωθώντας εναλλακτικές μεθόδους διεθνώς.
#Forskincarewithoutanimaltesting

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.beiersdorf.com/research/our-expertise/research-for-alternatives-to-animal-testing

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΖΙ

 

Μικρές κινήσεις για ένα καλύτερο μέλλον

Στo Liposan δεσμευόμαστε να κάνουμε τον πλανήτη μας ένα καλύτερο μέρος για να ζούμε.

Αλλά είναι οι μικρές ενέργειες και οι αποφάσεις που παίρνουμε καθημερινά που μπορούν πραγματικά να έχουν αντίκτυπο στο περιβάλλον μας. Γι' αυτό βασιζόμαστε στην πολύτιμη συμβολή σας ως προς την ανακύκλωση.
Βεβαιωθείτε ότι αφήνετε πάντα τα χαρτόνια και τις άδειες συσκευασίες στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης. Επιπλέον, θυμηθείτε να αξιοποιείτε στο έπακρο το αγαπημένο σας Liposan, χρησιμοποιώντας το μέχρι τέλους για να αποφεύγετε την άσκοπη σπατάλη.

Έχετε πρωτότυπες ιδέες ανακύκλωσης; Μην ξεχάσετε να τις μοιραστείτε μαζί μας στα κανάλια μας στα social media!@liposangreece


Κάθε μεγάλο βήμα στη ζωή απαιτεί πολλή και σκληρή δουλειά.

Γι' αυτό έχουμε ξεκινήσει τη διαδρομή της βιωσιμότητας εδώ και πολύ καιρό. 

Με περηφάνεια ανακοινώνουμε ότι από τον Αύγουστο του 2023, όλες αυτές οι αλλαγές θα εφαρμοστούν σταδιακά και θα γίνει προσαρμογή σε όλη μας τη σειρά περιποίησης χειλιών  παγκοσμίως.