Science of kissing

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΟΥ

Οι άνθρωποι φιλιούνται στα χείλη εδώ και αιώνες για να δείξουν στοργή και αγάπη. Ανακάλυψε τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας, όταν φιλιόμαστε και πώς εξελίχθηκε η πράξη του φιλιού.

ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

Τι κάνει το φιλί τόσο γοητευτικό και γιατί μας τρελαίνει;
man-kissing-womans-hand

5 ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΑ ΤΟ ΦΙΛΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΞΥΤΟΚΙΝΗΣ

Η οξυτοκίνη είναι μια άλλη χημική ουσία, που παράγεται κατά τη διάρκεια ενός τρυφερού φιλιού. Αυτή είναι η χημική ουσία που διεγείρει τα συναισθήματα της σύνδεσης και της αγάπης προς το άτομο που φιλάμε και είναι η ίδια ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τον θηλασμό.

couple-kissing-on-the-beach

5 ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΑ ΤΟ ΦΙΛΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΝΕΥΡΙΚΩΝ ΑΠΟΛΗΞΕΩΝ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΟΥ

Τα χείλη και η γλώσσα περιέχουν τεράστιο αριθμό νευρικών απολήξεων, οι οποίες στέλνουν σήματα στους υποδοχείς του εγκεφάλου. Αυτό προκαλεί την ευαισθησία στα χείλη που νιώθεις στη διάρκεια του φιλιού.

close-up-of-kissing-couple

5 ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΑ ΤΟ ΦΙΛΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗΣ

Η τελική χημική ουσία από τις τρεις που απελευθερώνονται, όταν αγγίζονται τα χείλη είναι η σεροτονίνη. Αυτή συμβάλλει στην αναζωογόνηση της διάθεσης και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ευθύνεται για αυτή τη «σπίθα» που αισθάνονται τα δυο άτομα - οπότε αν δεν μπορείς να βγάλεις το σύντροφό σου από το μυαλό σου μετά από ένα υπέροχο φιλί, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος.

couple-bonding-and-having-a-good-time-together

5 ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΑ ΤΟ ΦΙΛΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

ΕΝΤΟΝΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό - το φιλί ενισχύει τον συναισθηματικό δεσμό μεταξύ δύο ανθρώπων και τους φέρνει πιο κοντά. Αυτό οφείλεται στο τρυφερό άγγιγμα και την εγγύτητα, που παρέχουν μια αίσθηση σύνδεσης.

couple-taking-a-selfie-while-kissing

5 ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΑ ΤΟ ΦΙΛΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΝΤΟΠΑΜΙΝΗΣ

Όταν φιλιόμαστε απελευθερώνεται ντοπαμίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τα συναισθήματα ευφορίας και ευχαρίστησης. Έχει επίσης ένα εθιστικό αποτέλεσμα, για αυτό ίσως και να μην θες να σταματήσεις το φιλί.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΙ;

Η δελεαστική αίσθηση δύο ζευγαριών χειλιών που συνδέονται είναι ένας τρόπος να δείξουμε στοργή και ρομαντική πρόθεση. Αλλά παρά το γεγονός ότι το φιλί κωδικοποιείται στα γονίδια μας, ο άνθρωπος είναι το μόνο είδος στο ζωικό βασίλειο που συμμετέχει σε αυτή τη συμπεριφορά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιστήμονες εξακολουθούν να εκπλήσσονται για τους λόγους για τους οποίους λατρεύουμε να φιλάμε ο ένας τον άλλον.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι οι εγκέφαλοί μας χρησιμοποιούν το φιλί για να αξιολογήσουν την καταλληλότητα του άλλου ατόμου ως σύντροφο. Το σάλιο είναι γεμάτο ορμόνες και άλλες χημικές ουσίες που μας επιτρέπουν να αποφασίσουμε αν αυτό το άτομο θα μπορούσε να είναι καλός σύντροφος.

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το αν το φιλί μαθαίνεται ή είναι ενστικτώδες. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μαθαίνεται από τους προγόνους μας, ενώ άλλοι θεωρούν ότι είναι μια συμπεριφορά που έχει ήδη προγραμματιστεί στον εγκέφαλό μας.

Ό,τι κι αν πιστεύεις, το άγγιγμα των χειλιών είναι ένας υπέροχος τρόπος για να δείξεις αγάπη και στοργή - και αυτό πρέπει να το δεχτούμε!

 


Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΟΥ

Ανακάλυψε από πού προέρχεται το φιλί και γιατί η καλή περιποίηση των χειλιών είναι σημαντική για ένα απαλό φιλί.
woman-applying-lip-balm

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΧΕΙΛΗ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ

Το να έχεις απαλά και υγιή χείλη είναι ουσιαστικό μέρος της απόλαυσης ενός καλού φιλιού. Χρησιμοποιώντας τακτικά ένα αποτελεσματικό lip balm, όπως το Liposan Original, τα χείλη σου θα είναι έτοιμα για φίλημα όποτε προκύψει.

5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ LIP BALM ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΙΛΙ

  • Τα χείλη σου θα είναι ενυδατωμένα και απαλά, πράγμα που σε κάνει ακαταμάχητη και για το άτομο το οποίο φιλάς.
  • Όχι πια δυσάρεστο ξηρό και ξεφλουδισμένο δέρμα στα χείλη.
  • Σχηματίζει μια προστατευτική στρώση.
  • Τα χείλη σου θα φαίνονται περιποιημένα, υγιή και έτοιμα για φίλημα.
  • Μειώνεται η τριβή για μια πιο αισθησιακή εμπειρία φιλιού.
 

liposan-original

LIPOSAN – #CAREFORTHEMOMENT

Όποιες κι αν είναι οι ιδιαίτερες στιγμές στη ζωή σου, βεβαιώσου ότι είσαι έτοιμη να τις αρπάξεις και με τα δύο χέρια, φροντίζοντας τα χείλη σου για ένα χαμόγελο που φαίνεται και το αισθάνεσαι υγιές.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΕΙΣΑΙ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΟΥ

Δεν είναι μόνο τα περιστασιακά φιλιά, για τα οποία ευθύνονται τα χείλη μας, αλλά πρέπει επίσης να ασχολούνται με το φαγητό, το ποτό και την ομιλία, οπότε δεν είναι περίεργο ότι τείνουν να ξεραίνονται και να ξεφλουδίζουν αν δεν τα περιποιούμαστε σωστά.

Διατήρησε τα χείλη σου απαλά και ενυδατωμένα χρησιμοποιώντας ένα lip balm όπως το Liposan Original. Η σύνθεσή του παρέχει προστατευτική φροντίδα για να διατηρεί τα χείλη απαλά και έτοιμα για φίλημα.

Για μια ακόμα πιο απολαυστική εμπειρία περιποίησης των χειλιών, δοκίμασε το Liposan Hydro Care. Η πλούσια, ενυδατική σύνθεση ανακουφίζει τα ξηρά χείλη, ενώ απολαμβάνεις την υπέροχη γεύση του - ο σύντροφός σου θα λατρέψει την αίσθηση αυτή όσο κι εσύ!

 

ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΤΟ ΦΙΛΙ;

Μπορεί να σε εκπλήσσει, αλλά οι επιστήμονες βασικά πιστεύουν ότι το ρομαντικό φιλί που γνωρίζουμε τώρα εξελίχθηκε από το φιλί-τάισμα, μια διαδικασία κατά την οποία οι μητέρες τάιζαν τα μωρά τους στόμα με στόμα. Αν και αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ ευχάριστο, ήταν μια συνηθισμένη πρακτική για τους ανθρώπους και θεωρείται ότι οδήγησε στο στοργικό φιλί που γνωρίζουμε σήμερα. Κράτησε αυτό κατά νου την επόμενη φορά που θα το κάνεις!

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΛΑ ΧΕΙΛΗ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ