ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΧΕΙΛΙΩΝ;

Μάθε πώς ο συνδυασμός επιδερμίδας και μυών επιτρέπει στα χείλη να λειτουργούν αποτελεσματικά.

Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΧΕΙΛΙΩΝ: ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ

Για να μπορούν τα χείλη να κινούνται και να λειτουργούν αποτελεσματικά, απαιτείται ένα περίπλοκο σύστημα μυών και άλλων δομών. Τα χείλη αποτελούνται από το πάνω και το κάτω χείλος, τα οποία συνδέονται και σχηματίζουν το σημείο μετάβασης ανάμεσα στην επιδερμίδα του προσώπου και την εσωτερική επιφάνεια του στόματος.

Η μεγάλη ευκινησία των χειλιών είναι αυτή που σου επιτρέπει να εκφράζεις διαφορετικά συναισθήματα. Αυτό συμβαίνει χάρη στη μυϊκή δομή, που ευθύνεται για τον έλεγχο των χειλιών, ο οποίος επιτρέπει μεγάλη ελευθερία κινήσεων και συνδέεται εσωτερικά με τους υπόλοιπους μύες του προσώπου. Χάρη σε αυτούς τους μύες των χειλιών είναι δυνατές κινήσεις, όπως το σφύριγμα και το φιλί.

Beautiful-woman-smiling

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ;

Χρησιμοποιούμε τα χείλη μας για τόσα πολλά πράγματα, όπως το να τρώμε, να πίνουμε, να μιλάμε, να χαμογελάμε και να φιλάμε. Αποτελούν μια είσοδο στο εσωτερικό του σώματος και γι'αυτό είναι απαραίτητο να τα φροντίζουμε καλά και να τα ενυδατώνουμε.
kiss-impression-on-white-paper
5 ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ

ΚΑΘΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΧΕΙΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ

Όπως και το δακτυλικό μας αποτύπωμα, έτσι και τα χείλη μας είναι εντελώς μοναδικά και δεν θα βρεις δυο ζευγάρια χείλη που να είναι πανομοιότυπα.
a-million-nerve-endings
5 ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ

ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΑΠΟΛΗΞΕΙΣ

Υπάρχει λόγος που τα χείλη μας είναι τόσο ευαίσθητα στην αφή και στη θερμοκρασία. Στα χείλη υπάρχει πολύ υψηλή συγκέντρωση νευρικών απολήξεων, που σε βοηθούν να μην καταπιείς κάτι που θα μπορούσε να σε βλάψει.
close-up-of-woman-applying-lip-balm
5 ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ

ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΟΥΝ

Δεν υπάρχουν ιδρωτοποιοί ή σμηγματογόνοι αδένες στα χείλη. Αυτό σημαίνει ότι τα χείλη δεν διαθέτουν τη συνηθισμένη προστατευτική στρώση ιδρώτα και λιπαρότητας για να τα διατηρεί απαλά και ενυδατωμένα. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να διατηρείς την ενυδάτωσή τους με ένα lip balm όπως το Liposan Original.
close-up-of-rosy-lips
5 ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ

ΤΑ ΤΡΙΧΟΕΙΔΗ ΑΙΜΟΦΟΡΑ ΑΓΓΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΑΣ ΡΟΖ

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί τα χείλη μας έχουν αυτό το ροζ χρώμα σε αντίθεση με την υπόλοιπη επιδερμίδα μας; Όλα οφείλονται στα μικρά τριχοειδή αιμοφόρα αγγεία κάτω από τη μεμβράνη της βλέννας. Είναι ορατά, διότι η επιδερμίδα των χειλιών μας είναι πολύ λεπτότερη σε σχέση με την υπόλοιπη.
portrait-of-smiling-woman-with-eyes-closed
5 ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ

ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΛΕΠΤΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Τα χείλη βασίζονται εν μέρει στο κολλαγόνο για το σχήμα τους, καθώς όμως μεγαλώνουμε, ο οργανισμός μας παράγει λιγότερο κολλαγόνο και τα χείλη μας αρχίζουν αργά να χάνουν τον όγκο τους.

ΓΙΑΤΙ ΑΦΥΔΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙΛΗ;

Μάθε ποιες είναι οι αιτίες της ξηρότητας των χειλιών και πώς να διατηρείς τα χείλη σου υγιή και απαλά.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΞΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΕΙΛΙΩΝ;

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη επιδερμίδα μας, στα χείλη δεν υπάρχουν ιδρωτοποιοί ή σμηγματογόνοι αδένες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να ενυδατώνονται από μόνα τους - πρέπει να το κάνεις εσύ!

Ο κρύος καιρός, η έλλειψη υγρασίας στον ατμοσφαιρικό αέρα και η κακή διατροφή μπορεί να επιδεινώσουν την ξηρότητα των χειλιών, ακόμα και να τα κάνουν να σκάσουν και να γίνουν πολύ επώδυνα σε σοβαρές περιπτώσεις. Ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσεις ότι τα χείλη σου θα παραμείνουν απαλά και ενυδατωμένα είναι με μια αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης. 

LIPOSAN LIP BALM – ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ

Τα Liposan lip balm είναι ένας υπέροχος τρόπος να αντιμετωπίσεις τα ξηρά και σκασμένα χείλη. Η πλούσια και γενναιόδωρη σύνθεσή τους αφήνει τα χείλη ενυδατωμένα και απαλά - μια αίσθηση που παραείναι καλή για να μην τη μοιραστείς.
woman-drinking-glass-of-water

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ

Το να πίνεις αρκετό νερό είναι απαραίτητο για να διατηρείς τα χείλη και την υπόλοιπη επιδερμίδα σου ενυδατωμένα εκ των έσω, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες που τα χείλη τείνουν να είναι πιο ξηρά. Απλά άλλαξε τον καφέ με ένα ποτήρι νερό και απόλαυσε πιο απαλά χείλη σε χρόνο μηδέν.
Woman-applying-lipbalm

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΑΠΑΛΑ ΧΕΙΛΗ ΜΕ ΥΓΙΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα ενυδατικό lip balm, όταν είσαι έξω και χρησιμοποίησέ το τακτικά για να διασφαλίσεις ότι τα χείλη σου θα παραμείνουν απαλά. Το Liposan Hydro Care με Shea Butter και φυσικά έλαια είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση, καθώς δεν είναι λιπαρό και δεν αφήνει χρώμα ή λάμψη στα χείλη. 

5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΑ LIP BALM

  • Για να διατηρείς τα χείλη σου ενυδατωμένα και περιποιημένα.
  • Για να αποφεύγεις τα σκασμένα και ξεφλουδισμένα χείλη - ακόμα και όταν κάνει κρύο!
  • Για να κάνεις τα χείλη σου να φαίνονται πιο απαλά, πιο υγιή και πιο νεανικά.
  • Για να βελτιώσεις την ευαίσθητη επιδερμίδα των χειλιών.
  • Για να σχηματίσεις μια προστατευτική στρώση που σφραγίζει την υγρασία.
 

ΠΕΣ ΑΝΤΙΟ ΣΤΑ ΞΗΡΑ ΧΕΙΛΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ LIPOSAN